Så Fucking Feelgood

Så fucking feelgood

Om boken

Titel: Så Fucking Feelgood
ISBN: 9789187955020
Språk: Svenska
Format: Häftad
Antal sidor: 216

Siri är besatt av tanken på namn och deras betydelser. Hennes eget betyder ”vacker, skön”, men det passar rätt dåligt in på henne – hon är snarare ful och obekväm, tycker hon. Det mest intressanta med henne är väl den där Hemligheten hon har, men den är så hemlig att ingen människa i hela världen får veta om den. Och då är den ju en klen tröst i tråkigheten.När Miras föräldrar skildes, startade hennes mamma ett slags hippiekollektiv i deras hus. Miras tillvaro är därför proppfull av växtfärgade garner, lök och politisk medvetenhet. Att leva upp till mammas höga ideal och krav på absolut koll på tillvaron är ett hopplöst projekt, men Mira kämpar som ett djur. Samtidigt försöker hon balansera relationen med den nästan löjligt snygge Stoffe, vars förväntningar på henne matchar illa med Miras mammas…Måns älskar att skejta. Det är bara då han känner att det är han själv som bestämmer. Annars är det morsorna, småsyrrorna, flickvännen, lärarna…

Hur kan det vara så, att livet ser sådär förutbestämt ut när man bara är 16 år? Ska verkligen resten av världen vara de som bestämmer hur framtiden ska bli? På en gymnasieskola i Malmö träffas tre ganska omaka tonåringar, vars vänskap ska komma att rasa murar, klippa band och släppa lös alla instängda känslor de burit runt på.

Så Fucking Feelgood är en bok om att leva upp till förväntningar, hitta sin grej och våga satsa på den. Oavsett vad folk tycker.